Elektriğin tehlikelerine karşı başka hangi önlemler alınabilir

Elektriğin tehlikelerine karşı başka hangi önlemler alınabilir
Elektriğin tehlikelerine karşı başka hangi önlemler alınabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.
  • Çocukların evdeki prizlerle oynaması çok sık rastlanan bir durumdur. Parmaklarını bu prizlere sokup elektrik akımına yakalanmaları onlar için tehlikeli olacağından evlerde kapaklı prizlerin kullanılması bu riski azaltacaktır.
  • Su, elektrik akımını kolaylıkla iletir ve bu da hepimiz için hayati tehlike arz eder. Bu nedenle, herhangi bir elektrikli cihaza ya da alete ıslak eller asla dokunulmamalıdır.
  • Elektrikli cihazları tamir ederken plastik eldiven ve çizme kullanılmalıdır. Daha önce de belirttiğimiz gibi, elektrik akımı toprağa ulaşmak için her zaman en kolay yolu seçer. Akıma kapılmamak için elektriğin vücudumuzda izleyeceği yolu kesmek gerekir. Plastik yalıtkan bir madde olduğu için akımın toprağa iletilmesini engelleyecektir.

366
239
88
73
78
54
635
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum