Elektrik – Elektronik Mühendisliği Maaşları

Elektrik – Elektronik Mühendisliği Maaşları
Son dönemde özellikle Teknik Eğitim Fakültesi öğrencilerinin de Mühendislik Tamamlama İmkânı alması ile ön plana çıkan mühendislik dallarından birisi olan Elektrik – Elektronik Mühendisliğini bir ele alalım istedik.

Özel Sektörde Elektrik-Elektronik Mühendisi Ne Kadar Maaş Alır?

Tüm bu değerlendirmelerde, ne kadar maaş alıyorsun diye sorduğunuzda brüt maaşını söyleyen veya maaşını olduğundan yüksek söyleyerek kendini daha değerli gösterdiğini sanan arkadaşları görmezden geliyoruz. Çünkü hangi meslektaşınıza sorarsanız sorun kimse 3500 TL’den aşağı maaş almıyor, ancak büyük bir çoğunluğu devlet memuru olmak için kpss’ye hazırlanıyor. Piyasa durum tespiti yapmak için Elektrik-Elektronik Mühendisleri’ne özel yapılmış bir anket var. Bu anket sonuçlarına göre, çalışanların %41‘i 1500-2000 TL aralığında maaş alıyor. Geriye kalan %12‘lik kısımda 2001-2500 TL aralığını, yine bir diğer %12‘lik kısımda 2501-3000 TL aralığını, diğer %35‘lik kısımda da 3001-9000 TL maaş alan katılımcıları görüyoruz. Ankete tecrübeli ve tecrübesiz katılımcıların karışık oy verdiğini söyleyebiliriz. Belki de burada katılımcıların gizli olması, aylık net gelirlerini doğru şekilde beyan edebilmelerine olanak sağlamıştır.
Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB); 2016 Yılı Mühendis Mimar Şehir Plancısı En Az Brüt Ücreti 3300 TL/Ay olarak belirlendiğini duyurdu. Bu da yaklaşık olarak 2500 TL/Ay net ücrete tekabül ediyor.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.