Eli silah tutmak deyiminin anlamı nedir

Eli silah tutmak deyiminin anlamı nedir
Eli silah tutmak deyiminin anlamı nedir, eli silah tutmak ile ilgili örnek cümleleri yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Eli silah tutmak deyimi günlük hayatta sıklıkla kullanılan deyimler arasındadır. Bir insanın yaş olarak büyüdüğünü olgunlaştığını ve artık bazı şeyleri başarabileceği manasına gelir.

Silah kullanmayı öğrenecek ve iyi bir şekilde kullanacak yaşa gelenler için bu deyim kullanılmaktadır. Eli silah tutan deyiminin anlamı silah kullanmayı bilen kişidir. Buna göre silah kullanacak yaşa gelen ve kullanmayı öğrenen kişiler eli silah tutan kişilerdir.

Eli silah tutmak deyimi anlamı (TDK) nedir

Eli silah tutmak deyimi Türk Dil Kurumu tarafından tanımlanmıştır. Bu tanım şu şekildedir: Silah kullanabilmek, silahın nasıl kullanıldığını bilmek.

Eli silah tutmak ile ilgili örnek cümleler

  • Artık eli silah tutan bir yaşa gelmişti.
  • Eli silah tutacak yaşa geldi.
  • Eli silah tutan herkesin evine görev kağıdı gelmişti.
  • Polisler elinin silah tuttuğunu bilmek istiyorlardı.
  • Kasabayı savunacak, eli silah tutan adam bulmakta zorlanıyorduk.
  • Allah muhafaza, bir savaş durumunda eli silah tutan herkes vazife başında olacaktır.

102
3
2
2
1
1
6
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.