Emekli ve memurlara müjde

Emekli ve memurlara müjde
Ocak ayında yüzde 3 zam alacak olan memurlara, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten enflasyon farkı müjdesi geldi.
Bu yıl yüzde 4+4 zam alan memurlar ile memur emeklileri, enflasyonun yılın ikinci yarısında yüzde 4'ü geçmesi durumunda, 2013'ün Ocak ayında verilecek zamlarına ilaveten, enflasyon farkı da alacaklar. İşçi emeklileri de farktan yararlanacak. Yılın ikinci yarısında enflasyonun şu an itibarıyla yüzde 3.35 olduğunu söyleyen Mehmet Şimşek, "Yani önümüzdeki 2 ayda enflasyon eğer 0.65 puanın altına düşmezse veya o civarda kalmazsa ilave artış yapılır" dedi. 2012'nin ilk 6 ayında enflasyon oranının yüzde 1.9 olduğunu, fakat memura yüzde 4 oranında maaş artışı yapıldığını hatırlatan Şimşek, yılın ilk yarısında enflasyonun 2 katından fazla maaş artışı yapıldığını belirtti.
 
 Şimşek, 1 puanlık maaş farkının bütçeye yükünün 1 milyar lira olduğunu da vurguladı.Öte yandan uzmanlar, yılın ikinci yarısında enflasyonun yüzde 7'nin üzerinde olmasını bekliyor. Bu da memurların maaşına eklenecek enflasyon farkını yükseltiyor.

Kaynak:

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.