Emeviler soy dayanışmasına önem vermişlerdir

Emeviler soy dayanışmasına önem vermişlerdir
Emeviler soy dayanışmasına önem vermişlerdir diyen bir tarihçi bu sözünü Emevilerin hangi davranışlarıyla destekleyebilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Muaviye iktidarı ele geçirdiği zaman bu problemli bölgenin yönetimini köklü ilişkiler içinde bulundukları ve çeşitli ortak özelliklere sahip oldukları Sakif kabilesi mensuplarına verdi. Bundan maksadı Irak’ta halkı taşkınlık ve problem çıkarmaktan uzak tutabilecek ve devletin otoritesini tesis edebilecek kimselere sahip olmaktı. Sakifliler gerek toplum açısından gerekse kültürel seviyeleri açısından bu işlere fevkalade’ uygundu. Böylece Emeviler, Sakiflileri tıpkı geçmiş dönemlerde ticaret, siyaset v.b. alanlarda kendilerine ortaklar yaptıkları gibi devlet idaresinde de kendilerine yardımcılar olarak seçtiler.

Muaviye iktidarı ele geçirdiği zaman bu problemli bölgenin yönetimini köklü ilişkiler içinde bulundukları ve çeşitli özelliklere sahip oldukları Sakif kabilesi mensuplarına verdi. Bundan maksatı Irak ta halkı taşkınlık ve problem çıkarmaktan uzak tutabilecek ve devletin otoritesini tesis edebilecek kimselere sahip olmaktı. Sakifliler gerek toplum açısından gerekse kültürel seviyeleri açısından bu işlere fevkalede uygundu.

976
670
75
162
74
59
1145
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.