Emniyette okuyan öğrencinin ödeyeceği tazminatta 2 önemli değişiklik

Emniyette okuyan öğrencinin ödeyeceği tazminatta 2 önemli değişiklik
Emniyet Genel Müdürlüğü adına okutulan öğrencilerin, ayrılması halinde kendilerinden alınacak tazminatı düzenleyen yönetmelikte değişiklik yapıldı.

Polis Amirleri Eğitimi Merkezi, FYO, Enstitü, Polis Meslek Yüksek Okulları ve Polis Meslek Eğitim Merkezlerinde okuyan öğrencilerden,

Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliği ile belirlenen sağlık sebepleri ve ölüm hariç, mezun olup olmadığına bakılmaksızın mecburi hizmetle yükümlü olduğu süre içinde, istifa edenler veya ilişiğinin kesilmesini gerektiren bir suç işleyenler ya da başka bir sebeple ayrılanlardan,

alınacak tazminat miktarı yeniden belirlendi. Yönetmeliği görmek için tıklayınız.

Yeni düzenlemenin eskiden farkları şu şekildedir:

1- Eski düzenlemede faiz yer almıyorken yeni düzenlemede faiz yer almaktadır. Buna göre yükümlülük süresiyle orantılı olarak Devletçe yapılan masraflar, masrafın yapıldığı tarihten itibaren faiziyle hesaplanacaktır.

2- Önceki düzenlemede, tazminat için borçluya gidilmesinde bir sıra bulunmuyordu. Yani Devlet öğrenciye de, veliye de kefile de gidebilmekteydi. Yeni düzenlemede eğer öğrenci reşit ise önce öğrencinin kendisinden alınmaya çalışılacak. Öğrenci reşit değilse bu halde velisine gidilecek. Çıkarılan tazminatın asıl borçludan alınamaması durumunda, borcun tahsili için bu kez kefile gidilecektir.

İŞTE YÖNETMELİĞİN KONUYLA İLGİLİ ESKİ VE YENİ HÜKÜM

ESKİ HÜKÜM YENİ HÜKÜM
Madde 8 - Polis Akademisine bağlı Enstitü, Fakülte, Yüksek Okullar ile FYO olarak okutulan öğrencilerden, mezun olup olmadığına bakılmaksızın, kendi isteğiyle veya herhangi bir sebeple eğitim kurumundan ayrılanlar ile bunlardan mecburi hizmetle yükümlü oldukları süre içerisinde, Emniyet Genel Müdürlüğü Sağlık Komisyonunca belirlenen sağlık sebepleri hariç, ilişiği kesilenlere, öğrenimleri süresince Devlet tarafından yapılan masrafların, 5 inci maddedeki giderleri kapsayacak biçimde hesaplaması yapılarak; öğrencilere, velilerine ve kefillerine tazminat olarak ödettirilir. Tazminatın ödenmesi

MADDE 8 - (1) Emniyet Genel Müdürlüğü adına Polis Akademisi Başkanlığına bağlı eğitim kurumları ile diğer fakülte ve yüksekokullarda okutulan öğrencilerden, Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliği ile belirlenen sağlık sebepleri ve ölüm hariç, mezun olup olmadığına bakılmaksızın mecburi hizmetle yükümlü olduğu süre içinde, istifa edenler veya ilişiğinin kesilmesini gerektiren bir suç işleyenler ya da başka bir sebeple ayrılanlara, yükümlülük sürelerinin eksik kalan kısmı ile orantılı olarak kendilerine yapılan öğretim masraflarının yasal faizi ile birlikte 5 inci maddedeki giderleri kapsayacak biçimde hesaplaması yapılır; masraflar, asıl borçlu olarak öncelikle reşit ise öğrencilere değilse velilerine, masrafların asıl borçludan alınamaması durumunda ise kefalet sözleşmesinde yer alan kefillerden müteselsilen tazmin ettirilir.

Kaynak:Memurlar.Net

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.