En büyük hazine kanaatkâr olmaktır sözünün sizde çağrıştırdığı duygu ve düşünceler

En büyük hazine kanaatkâr olmaktır sözünün sizde çağrıştırdığı duygu ve düşünceler
Wolfgang von Goethe (Volfgang von Gote)’nin En büyük hazine kanaatkâr olmaktır sözünün sizde çağrıştırdığı duygu ve düşünceler konusunda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İnsanoğlu, gözü aç olan bir varlıktır. Ne yaparsa yapsın, ne elde ederse etsin, azla yetinmeyi bilmemektedir. İnsanlar ellerindekinin değerini bilmelidir. Hep daha fazlasını istemek, elimizdekileri kaybetmemize de neden olur. İnsanın hazinesi elindekilerinin değerini bilmesidir.

Zenginlik anlayışı kişiye göre değişir. Bazı insanlar her şeye sahip olsa bile daha fazlasını ister. Bazıları ise sahip olduklarının kendisine yeteceğini düşünür. Böyle düşünen insanlar kanaatkardır. Kanaatkar olan kişi kendisini zengin bulur ve imkanlarıyla yaşamaya alışır. Bu nedenle maddiyat için üzülmez.

122
5
6
3
31
20
80
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.