En çok yaşamış oIan, uzun yıIIar yaşamış oIan değiIdir; yaşamanın anlamını en fazIa anIamış oIandır

En çok yaşamış oIan, uzun yıIIar yaşamış oIan değiIdir; yaşamanın anlamını en fazIa anIamış oIandır
En çok yaşamış oIan, uzun yıIIar yaşamış oIan değiIdir; yaşamanın anlamını en fazIa anIamış oIandır Soren Kierkegaard (Sörın Kirkıgıd) sözünden ne anladığınızı açıklayınız

Kimi insanlar uzun yıllar yaşarken kimi insanlar da erken yaşta ölürler. Bu insanın kaderine bağlıdır. Ölüm hangi yaşta gelirse o yaşta ölürüz. Peki uzun yıl yaşamak demek iyi yaşamak mıdır?

Değildir, yaşamınızı nasıl sürdürdüğünüz, ondan nasıl tat aldığınızdır önemli olan. 100 yaşında ölürsün ama hayatta çalışmaktan, yemek yapmaktan başka bir şey yapmamışsındır. Yani mutlu olamamışsındır. Aileleriyle, arkadaşlarıyla mutlu olmadan sadece öleceği günü bekleyerek yaşarlar. Başka bir yerde birisi 50 yaşına kadar yaşar ve o kişi hayatın her anından tat alır. Doğan güneşten, gülen insandan, uçan kuştan, yeşil ağaçtan zevk alarak yaşar. O hayat ona dolu dolu gelir çünkü her anı tatlıdır.

Yaşamın anlamı gökyüzünde, yeryüzünde kısaca dünyanın her köşesinde gizlidir. Başını kaldırıp yıldızlara baktığında gördüğündür yaşamın tadı. Ailen, arkadaşların, yaşayan her canlıdır.

15
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.