En değerli kazanç kişinin kendi elinin emeğiyle kazandığıdır hadisinin yorumu nedir

En değerli kazanç kişinin kendi elinin emeğiyle kazandığıdır hadisinin yorumu nedir
En değerli kazanç, kişinin kendi elinin emeğiyle kazandığıdır hadiste anlatılmak istenen nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Helal kazanç ve alın teri, İslam dininde en önemli görülen değerler olup kişinin çabalarına dikkat çekilmektedir. Kişinin çalışmalarıyla yani kendi elinden geleni yaparak kazanmış olduğu her şey, emeksiz kazançların üstünde tutulmuştur. Yapılan işin hakkının verilerek gerçekleştirilmesiyle kazanılan her nimet, her kazanç kıymetli görülmektedir. Yani dilencilik yapmaktansa taş kırıp yemeğini kazanmak daha iyidir.

Emek vermeden, çaba sarf etmeden bir kazanca sahip olmak gerçek Müslümanlara yakışan bir tavır değildir. Bu nedenle dilenmek ve kendi için başkalarına avuç açmak, Müslüman kimsenin utanacağı bir durumdur. Kendi uğraşı ile kazandığı az bir kazanç bile başkalarından alınan milyonlara bedeldir. Bu nedenle bir Müslüman, durum ne olursa olsun kazancını kendi emeklerine dayandırmak ister.

Soru : En değerli kazanç kişinin kendi elinin emeğiyle kazandığıdır (Hz. Muhammed) Verilen hadisi şerifte aşağıdaki kötü alışkanlıklardan hangisine karşı çıkılmıştır?

A) Haset etmeye
B) İftira atmaya
C) Hırsızlık yapmaya
D) Yalan söylemeye

Doğru cevap : Hırsızlık yapmaya

10
300
102
43
17
20
45
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.