En sağlıklı 10 besin

En sağlıklı 10 besin
Her gün bir başka yiyeceğin ne kadar 'mucizevi' olduğunu okuyoruz. İngiliz internet sitesi Daily Mail tüm yiyecekler içinde sağlığa en faydalı 10 besini ve faydalarını anlattı. İşte o besinler.

LİMON

Bir limonda günlük almanız gereken C vitamini miktarının yüzde 100'ünden fazlası var. Ayrıca limon iyi kolesterolü yükseltiyor ve kemikleri güçlendiriyor. İçindeki flavanoidlerin kanser
hücrelerinin büyümesini engelliyor ve vücutta iltihap oluşmasını önlüyor.

BROKOLİ

Brokoli ise adını fazla duymadığımız bir vitaminin kaynağı: K vitamini. Ayrıca günlük almanız gereken C vitamininin yüzde 200'ünü karşılıyor. Bu da ikisi de kemik gelişimin çok faydalı.

Ayrıca brokolide de kanser hücrelerini uzaklaştıran özellikler var.

BİTTER ÇİKOLATA

Sıra geldi herkesin en sevdiği maddeye. Bitter çikolatanın birçok faydası zaten biliniyor ama kan basıncını yani tansiyonu düşürüyor ve içindeki flavanoidler kalp damar hastalıklarına karşı
koruyucu rol oynuyor. Anti oksidanlar ise kötü kolesterolü önlüyor, iyi kolesterolü yükseltiyor.

PATATES

Bir kırmızı patateste 66 mikrogram, hücre geliştirici folat var. Bu madde ayrıca brokoli ve ıspanakda da bulunuyor. Bir tatlı patateste ise kanser savaşçısı ve bağışıklık sistemi
güçlendirici A vitamini var. Bu miktar günlük almanız gereken A vitaminini karşılıyor.

SOMON

Omega-3 bakımından en zengin balık olan somonun bu özelliği depresyon, kalp hastalıkları ve kanseri önlemeye yardımcı. Bir porsiyon somon ile günlük niasin ihtriyacınızın yüzde 50'sini
karşılayabilirsiniz. Niasin eksikliğinin Alzheimer hastalığı ve hafıza kaybının nedenleri arasında olduğu düşünülüyor.

AVOKADO

Avokado da kolesterolü yüzde 22 oranında düşürdüğü söylenen bir meyven. Ayrıca bol lif ve folat bulunuyor. Bu da kalp damar hastalıkları riskini düşürüyor.

CEVİZ

Somon gibi ceviz de bir omega 3 kaynağı. Kolesterolü düşürmeye yardımcı ceviz ayrıca ülkemizde bol bol yetişiyor. Güneş ışınlarının zararlı etkilerine karşı da koruyan ceviz kanserle
savaşmaya yardımcı.

SARIMSAK

Bizim yemeklerimizin yine vazgeçilmezlerinden biri sarımsak içinde E.coli bakterisi ve başka bazı bakterilerin gelişimini engelleyen besinlerden bir tanesi.

ISPANAK

Lutein ve zeaksantin içeren ıspanağın içindeki bu maddeler hem bağışıklık sistemini güçlendiriyor hem de gözlere faydalı birer antioksidanlar. Ayrıca kanser savaşçısı besinler arasında başı çektiği düşünülüyor.

FASULYE

Haftada 4 kere baklagillerden tüketmek kalp hastalığı riskini yüzde 22 azaltıyor. Ayrıca meme kanserini de önlemeye yardımcı.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.