En yoğun tüylere sahip canlı hangisidir

En yoğun tüylere sahip canlı hangisidir
Santimetrekare başına düşen yaklaşık 140.000 tüyle en yoğun tüylere sahip canlı hangisidir sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Santimetrekare başına düşen yaklaşık 140.000 tüyle en yoğun tüylere sahip canlı hangisidir 

A- Kutup ayısı
B- Deniz samuru
C- Pekinez köpeği
D- Sibirya kurdu

Doğru Cevap: Deniz samuru

Deniz samuru (Enhydra lutris), Kuzey Pasifik Okyanusu'nun kuzey ve batı sahillerinde yaşayan bir deniz memelisidir. Deniz kürk ticaretinde ana malzeme olan kürkleri soylarını da tükenme duruma getirmiştir.
Yetişkin deniz samurları genellikle 14 ila 45 kg arasında gelir, bu kiloyla sansargillerin en ağır üyeleriyken, deniz memelilerinin de en küçük üyeleri konumundadırlar. Diğer deniz memelilerinden farklı olarak deniz samurlarını, hayvanlar alemindeki en yoğun, kalın kürkleriyle bilinirler. Deniz samurları karada yürüyebilmelerine karşın okyanuslarda yaşamaya uyum sağlamışlardır.

Kaynak:Eğitim Sistem

6
3
3
0
0
0
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum