Enerjinin korunumu kanunu nedir

Enerjinin korunumu kanunu nedir
Enerjinin korunumu kanunu nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Enerji, yoktan var olmaz; var olan enerji de yok olmaz. Ancak bir türden başka bir türe dönüşür. Buna enerjinin korunumu kanunu denir.

Fizikte enerji her daim temel konulardan birisi olmuştur. Enerjinin tanımı olarak bir sistemin iş yapabilme kapasitesi kabul edilir. Sistem içesindeki enerjinin sabit kalması korunumun tanımınıdır. Korunuma göre enerjinin yaratılabilmesi veya yok edilebilmesi söz konusu değildir. Kökeni Thales'e kadar dayanan yasanın tanımı resmi olarak ilk kez 1850 yılında William Rankie kullanır. Fizik dünyasında ortaya atılan pek çok teoride korunumundan yararlanılmıştır. Noether teoremi, özel görelilik, kuantum teorisi gibi fizikteki önemli gelişmelerde yasadan yararlanılmıştır.

0
0
2
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.