Enfiye çekmek ne demek

Enfiye çekmek ne demek
Enfiye çekmek ne demek, enfiye çekmek deyiminin anlamı ve örnek cümle içinde kullanımını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Eski zamanlarda toz halinde bulunan ve buruna çekilmek yoluyla tüketilen hapşırtmaya yarayan maddeler için enfiye kelimesi kullanılmaktadır. Enfiye çekmek zamanla buruna çekmek, koklamak anlamlarına dönüşerek enfiye çekmek olarak deyimleşmiştir.

Enfiye çekmek nedir

Enfiye çekmek koklayarak algılamak olarak kullanılmaktadır. Enfiye çekmek toz halindeki hapşırık oluşmasına sebep olan maddelerin buruna koklatılmak suretiyle yapılan eylemdir.

Enfiye çekmek deyiminin anlamı nedir

Enfiye çekmek deyimi burnuna çekmek, kokusunu burnunda hissetmek anlamlarında kullanılan bir deyimdir. Enfiye çekmek aynı zamanda bir kişinin kokusunu çekmek onu özlemek ve kokusunu aramak olarak da anlatılmaktadır. Keyif verici tütün tozundan oluşan maddeyi buruna çekmek yöntemi enfiye çekmek ile adlandırılmıştır. Keyiflenmek amacıyla çürütülmüş tütünden yapılan tozu burna nefes yoluyla almak.

Enfiye çekmek deyiminin cümle içinde kullanımı ile ilgili örnekler

  •  Onu cumbalı odasında enfiye çekerken hatırlıyorum.
  •  Mahalleden herkes onun enfiye çekerek keyif aldığını bilirdi.
  •  Menekşe kokusunu enfiye çekip onu hatırlayacağım.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.