er-Rakîb ne demek, er-Rakîb fazileti ve anlamı nedir

er-Rakîb ne demek, er-Rakîb fazileti ve anlamı nedir
er-Rakîb ne demek, er-Rakîb fazileti ve anlamı nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Her varlığı ve her işi her an görüp, gözeten ve kontrolü altında tutan anlamına gelen Er-Rakîb ismi Allah'ın 99 isminden birisidir. Her varlığı ve her olayı hemen görüp, gözeten anlamına gelen Er-Rakîb isminin anlamı birçok farklı şekillerde açıklanmıştır. Er-Rakîb isminin manalarını aşağıda sizlere açıkladık.

  • Gözetleyip kontrol eden.
  • Kendisinden hiçbir şey gizlenmeyen ve bakıp gören.
  • Bütün varlıklar için gözcü ve bütün işleri murakabesi altında bulunan.
  • Bir şeyi koruyan ve devamlı kontrol eden anlamlarına gelmektedir.

Er-Rakib isminin ebced dereleri ve zikir saatleri bulunmaktadır. Bunlarda ilki zikir adedidir. Zikir adedi 312 saat olmalıdır.Zikir saati ise Zühre saatidir. Bunun dışında zikir günü cuma günleridir. Bu zikir Er-Rakib veya -Ya Rakîb diyerek zikir saatlerinde çekilir.

er-Rakîb faziletleri nedir

Er-Rakîb ismi gizli ve aşikar, maddi veya manevi tüm işlerden Allah'ın koruması için, büyülerin bozulması için toplam 312 kez “Ya Rakîb Celle Celalühü” diyerek okunmalıdır.

Bu ismi hayatından korkulan cenin üzerine 7 kez “Ya Rakîb Celle Celalühü” diyerek okunması gerekmektedir.

Bu ismi çocukların dışarı çıktıkları zaman kötü hareketlerinden emin olunmak için eli çocuğun boynu üzerine konulır ve 7 kere “Ya Rakîb Celle Celalühü” denip okunmalıdır.

Bu ismi kişi kendü üzerine veya ehli ve evladı üzerine veya malı üzerinde “Ya Rakîb Celle Celalühü” diyerek 7 okur ise Allah'ın emanında olur. Allah onları koruması altına alır.

1
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.