Erciyes Üniversitesi Yaz Okulu

Erciyes Üniversitesi Yaz Okulu
2017-2018 Erciyes Üniversitesi Yaz Okulu Takvimi, Erciyes Üniversitesi yaz okulu açılacak dersler ve ücretleri ne kadar, en fazla kaç kredi alınabilecek?

Yaz Okulundan ders alacak öğrencilerimizin 25 Haziran 2018 tarihinden itibaren 29 Haziran 2018 Cuma saat 16:00 'a kadar başvurularını ve 29 Haziran 2018 Cuma günü saat 17:00’ a kadar OBİSİS üzerinden ders kayıtlarını tamamlamaları gerekmektedir. Bu tarihten sonra sistemler kapanacaktır, başvuru ve ders kaydı yapılamayacaktır.

1-Ünversitemizde Açılacak Olan Yaz Okulundan Ders Alacak Üniversitemiz Öğrencilerinin Yapmaları Gereken İşlemler;
Öğrencilerimizin, ÖBİSİS’ten yaz okulunda açılan dersleri seçerek, sistemde oluşan ücreti Halkbankası Erciyes Üniversitesi Şubesi nezdindeki yaz okulu hesabına yatırdıktan sonra yaz okulu ders kayıtları yapılmış olacaktır.
 
2- Ünversitemizde Açılacak Olan Yaz Okulundan Ders Alacak Diğer Üniversite Öğrencilerinin Yapmaları Gereken İşlemler;
-Diğer Üniversite öğrencilerinin Üniversitemiz yaz okulundan ders alabilmeleri için öncelikle online sistem üzerinden (http://obp.erciyes.edu.tr) sisteme öğrenci kaydını yaptırmaları gerekmektedir. Oluşan kayıtla birlikte ÖBİSİS’e giriş şifresi oluşturarak ÖBİSİS’ten almak istedikleri dersleri seçebileceklerdir. Seçilen dersler neticesinde oluşan yaz okulu ücreti Halkbankası Erciyes Üniversitesi Şubesi nezdindeki yaz okulu hesabına yatırdıktan sonra yaz okulu ders kayıtları yapılmış olacaktır.

NOT: Derslerin açıldığı fakülte veya bölümde derslere devam ya da gruplara ayrılma işlemini öğrencilerimiz bölümler nezdinde takip edeceklerdir.

BAŞVURU TARİHLERİ: 18 - 29 Haziran 2018

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU HAKKINDA ÖNEMLİ BİLGİLER

Yaz okulu eğitim öğretim süresi 7 haftadır.
Başvurular 25/06/2018 – 29/06/2018 tarihleri arasında webden yapılacaktır.
Yaz okulunda ders almak öğrencinin isteğine bağlıdır. Öğrenciler öncelikle tekrarlamak zorunda oldukları dersleri almak kaydıyla, bir yaz döneminde toplam 20 AKTS ders alabilirler. Bu toplama; zorunlu, seçmeli, ortak zorunlu ve benzeri bütün dersler dahildir. Yaz okulundan yararlanan öğrencilerin dersleri belirlenirken genel not ortalaması şartı aranmaz.
Öğrenciler, Erciyes Üniversitesinde açılmamış olmak ve bir dönemde en fazla 16 AKTS sınırını aşmamak koşuluyla, Üniversite Yönetim Kurulunun belirlediği diğer üniversitelerin yaz okulunda veya yaz döneminde açılan dersleri de alabilirler.
Kesin kayıttan sonra ders eklem silme değiştirme işlemi yapılamaz.
Bir öğrenci mezun olana kadar diğer üniversitelerden maksimum
Önlisans ise 24 AKTS
Lisans ise 40 AKTS
Lisans Üstü ise 16 AKTS ders alabilirler.
Öğrenci asıl dönemlerde dersin devamını verse dahi yaz okulunda derslere katılmak zorundadır, devamdan muaf sayılmaz. Ayrıca yaz okulunda dersin devamını veren öğrenci dersten kalması halinde asıl dönemde yine dersten muaf sayılmaz derslere katılmak zorundadır.
Yazokulu ders/derslerinin açılması için gerekli asgari sayının sağlanamaması gibi sebeplerle Üniversitemiz tarafından yaz okulunda açılması iptal edilen dersin/derslerin ücretleri iade edilecektir. Ancak söz konusu ders/derslerin iptal edilmesi durumunda yerine tekrar ders seçimi hakkı verilmeyecektir.
Yazokulu'na katılmak için ders seçimi yapan öğrencilerden, herhangi bir sebepten dolayı ders/derslerini iptal ettirmek isteyen öğrencilerin yatırmış oldukları ücretlerin iadesi yapılmayacaktır.
Derslerin çakışması ile ilgili olarak, dersi veren ilgili birimlerle iletişime geçilmesi gerekmektedir. Söz konusu ders çakışmaları Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı sorumluluğunda değildir.

YAZ OKULU http://obp.erciyes.edu.tr/yaz-okulu-basvurusu-duyurulari/2/13/0

d) Yaz okulunda açılan derslere kayıt işlemi, ön kayıt ve kesin kayıt olarak iki aşamalıdır. Ön kayıt ve kesin kayıt işlemleri yaz okulu dersleri başlamadan önce, ilgili birim Yönetim Kurulunca belirlenen tarihler arasında yapılır.
e) Yaz okulunda kesin kayıttan sonra ders ekleme, değiştirme veya bırakma işlemi yapılamaz.
f) (Değişik: RG-18/07/2014-29064) Öğrenciler, Erciyes Üniversitesinde açılmamış olmak ve bir dönemde en fazla 16 AKTS veya 9 ders saati sınırını aşmamak koşuluyla, Üniversite Yönetim Kurulunun belirlediği diğer üniversitelerin yaz okulunda veya yaz döneminde açılan dersleri de alabilirler. Lisans öğrencileri öğrenim süresi boyunca başka üniversitelerin yaz okulundan en fazla 40 AKTS veya 24 ders saati, ön lisans öğrencileri en fazla 24 AKTS veya 16 ders saati, lisansüstü öğrencileri ise en fazla 16 AKTS veya 9 ders saati ders alabilirler. Diğer üniversitelerden alınan ve başarılı olunan derslere ST harf notu verilir. Başarısız olunan derslerin öğrenci not durum belgelerine işlenmesi ise, Erciyes Üniversitesi Ön lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliği ile Erciyes Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği hükümlerine göre yapılır.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.