Erken ergenlik ve tam ergenlik dönemlerinin farkları

Erken ergenlik ve tam ergenlik dönemlerinin farkları
Erken ergenlik ve tam ergenlik dönemlerinin farkları hakkında sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Ergenlik, büyüme ve gelişmede vücutta bir takım değişimlerin yaşanmasıyla başlayan erkek ve kızlarda farklı yaş gruplarında meydana gelen bir dönemdir. Ergenlik dönemiyle birlikte çocukluktan çıkma ve gençliğe adım atma yılları yaşanmaktadır. Ergenlik erken dönemlerde de gerçekleşebilir. Bu nedenle erken ergenlik ya da tam ergenlik dönemleri yaşanabilir.

Erken ergenlik dönemi, ergenlik yaşlarının dışında kalarak daha erken yaşlarda ergenlik belirtilerinin ortaya çıkması durumudur. Bu dönemde bir takım vücut değişiklikleri olmasa da duygu durum değişiklikleri oluşur. Tam ergenlik döneminde ise bir olgunlaşma gerçekleşerek vücutta bazı bölgelerin gelişmesi tam anlamıyla gerçekleşmiş olur.

Kızların genellikle 12 - 13 yaşlarında ergenliğe girdiği görülürken erkeklerin 14 - 15 yaşlarında girdiği görülmüştür. Ergenlik beklenen yaştan daha erken bir zamanda da gerçekleşebilir. Bu nedenle erken ergenlik ya da tam ergenlik diye adlandırdığımız dönemler yaşanabilir.

Erken ergenlik dönemi, ergenlik yaşlarının daha öncesinde ortaya çıkarak daha erken yaşlarda ergenlik belirtilerinin yaşanması durumudur. Bu dönemde bazı fiziksel değişimler yaşanmasa da sık ve ani duygu durum değişiklikleri yaşanır. Tam ergenlik döneminde ise bir olgunlaşma gerçekleşir. Fiziksel değişimler ve gelişimler tam anlamıyla gerçekleşmiş olur.

309
560
304
102
102
106
253
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.