es-Samed ne demek, es-Samed fazileti ne anlamı nedir

es-Samed ne demek, es-Samed fazileti ne anlamı nedir
es-Samed ne demek, es-Samed fazileti ne anlamı nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Esmaül Hüsna'dan biri olan EsSamed ismi hiçbir şeye muhtaç olmayan, herkesin muhtaç olduğu manasına gelmektedir. En güzel isimler manasına gelen Esmaül Hüsna isimleri 99 tanedir. Bunlardan birisi de EsSamed ismidir. Esmaül Hüsna içerisinde birçok fazilet bulundurur. EsSamed isminin anlamı ise hiçbir şeye muhtaç olmayan manasına gelmektedir. EsSamed ismi farklı şekillerde de anlamı açıklanmaktadır. Bu anlamlar şöyledir:

  • Zeval bulunmayan herkesin muhtaç olduğu yegane merci, isteklerin ve muratların verilmesi, ıstırapların giderilmesi ve müracaat edilen tek merci anlamına gelmektedir.
  • Yerde ve gökte, her yerde kendisine muhtaç, fakat kendisi hiçbir zaman muhtaç olmayan.
  • Varlığına bir şeyin girmesi veya çıkması olanaksız, hiçbir şeye muhtaç olmayan manalarına gelmektedir.

es-Samed faziletleri nedir

  • 5 vakit namaz kılındıktan sonra 134 kez ''Ya Samed Celle Celalühü'' zikrine devam edilmelidir. Böylece bu zikre devam eden kişi kimseye muhtaç olmaz.
  • Sabah namazından önce secdeye kapanarak 115 kere''Ya Samed Celle Celalühü'' ismini okuyan kişiler düşmanlarına karşı üstünlük sağlar.
  • 66 kere her gün ihlas suresini ve ardından 134 kez ''Ya Samed Celle Celelühü'' ismi okunmalıdır. Bu kişilerin muradı hasıl olur ve ömründe sıkıntı çekmez.
  • Her gün 100 kere ” Ya Ferd, Ya Samed celle celâlühû'' okuyan kişiler Allah tarafından sevilen biri olur fenalıklardan kurtarır.
  • EsSamed ismi her gün 134 kere okuyan kişi, yeme ve içme veya uyku gibi Allah vergisi olan durumlarda kimseye muhtaç olmaz.

38
4
4
4
4
4
4
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.