Eşeyli üremenin çeşitleri, bitki ve hayvanlarda görülen eşeyli üreme mekanizmaları hakkında bilgi toplayınız

Eşeyli üremenin çeşitleri, bitki ve hayvanlarda görülen eşeyli üreme mekanizmaları hakkında bilgi toplayınız
Eşeyli üremenin çeşitleri, bitki ve hayvanlarda görülen eşeyli üreme mekanizmaları hakkında bilgi toplayınız. Topladığınız bilgileri bir sunum hâline getirerek sözlü bir sunum hâlinde sınıf arkadaşlarınızla paylaşınız.

Soru : Eşeyli üremenin çeşitleri, bitki ve hayvanlarda görülen eşeyli üreme
mekanizmaları hakkında bilgi toplayınız. Topladığınız bilgileri bir sunum
hâline getirerek sözlü bir sunum hâlinde sınıf arkadaşlarınızla paylaşınız.

Ödev cevabı kısaca : Eşeyli üreme, bitkilerde ve hayvanlarda görülen bir üreme türüdür. Bitkilerde en yaygın eşeyli üreme örneği çiçekli bitkilerde görülür. Bu bitkilerde erkek üreme organı olan stamenlerden polenler dişi üreme organı olan pistilin yumurtalığını döller. Hayvanlarda ise eşeyli üreme farklı mekanizmalarla gerçekleşir; memeliler, kuşlar, balıklar gibi farklı gruplar kendi türlerine özgü üreme yöntemleri kullanır. Eşeyli üreme, organizmaların genetik çeşitliliğini artırarak adaptasyon yeteneğini geliştirir. Ayrıca, bazı organizmalar eşeysiz üreme ile de kendilerini çoğaltabilirler.

136
2
131
1
2
1
26
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.