Eski Çağ devletlerinde köleliğin doğal bir uygulama olarak görülmesinin nedenleri

Eski Çağ devletlerinde köleliğin doğal bir uygulama olarak görülmesinin nedenleri
Eski Çağ devletlerinde köleliğin doğal bir uygulama olarak görülmesinin nedenleri neler olabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Düşünelim-Söyleyelim

Şimdiki zaman, tarihe kendi çözümlemesini empoze ettiği takdirde onu bozar. Leon Ernest Halkin, Tarih Tenkidinin Unsurları, çev.: Bahaeddin Yediyıldız, s. 13.
Yukarıdaki söze göre tarihî olaylar yorumlanırken neye dikkat edilmelidir?

Leon Ernest Halkin'in bu sözüne göre tarihî olayları yorumlarken, şimdiki zamanın kendi çağdaş bakış açısını veya çözümlemesini olaylara dayatmamak gerekmektedir. Yani, tarihi olayları anlarken dönemin kendi içindeki bağlamı, kültürel faktörleri ve o dönemin insanlarının bakış açılarını dikkate almak önemlidir. Şimdiki zamanın değerleri veya perspektifi, tarihi olayları yanlış şekilde yorumlamamıza neden olabilir. Dolayısıyla, tarihi olayları objektif bir şekilde anlamak için geçmişin koşullarına ve düşünce yapısına saygı göstermek önemlidir.

64
320
210
137
79
59
301
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum