Etrafımızdaki varlıklar nasıl yaratılır

Etrafımızdaki varlıklar nasıl yaratılır
Etrafımızdaki varlıkların nasıl yaratıldığı konusunda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Evreni ve evrendeki tüm varlıkları yaratan Yüce Allah’tır (c.c.). Canlı ve cansız tüm varlıklar onun eseridir. Binlerce yıldır Dünya’mıza ısı ve ışık veren Güneş’i, gökyüzündeki milyonlarca yıldızı, gezegeni Allah (c.c.) yaratmıştır. Dağlar, denizler, okyanuslar, bitkiler ve hayvanlar da Allah’ın (c.c.) yaratmasıyla meydana gelmiştir. Evrende üstün ve ayrıcalıklı bir konuma sahip olan insanın da yaratıcısı Rabb’imizdir (c.c.). Sınırlarını bilmediğimiz büyüklükteki evreni, canlı ve cansız binlerce çeşit varlığı yaratması, Rabb’imizin (c.c.) gücünün büyüklüğünü ortaya koymaktadır.

Etrafımızda binlerce hatta milyonlarca varlık vardır. Bu varlıklar Allah'ın iradesi ve kuvveti sayesinde yaratılmıştır. Allah Teala kadirdir yani kudret sahibidir. O, bir şeyi yaratmak istediği zaman ol der oluverir. Evrende üstün ve ayrıcalıklı bir konuma sahip olan insanın da yaratıcısı Rabb’imizdir (c.c.).

Etrafımızdaki varlıklar nasıl yaratıldı sorusunun cevabı şu şekilde olacaktır;

  • Etrafımızda yer alan her türlü eşyayı, canlıyı, cansız varlıkları yani evreni yaratan Yüce Allah’tır (c.c.).
  • Canlı ve cansız tüm varlıkların yaratıcı yüce Allah'tır. Çiçekler, böcekler, insanlar, Güneş, gezegenler, yıldızlar, aylar, topraklar ve buna benzer tüm varlıkların yaratıcısı Allah'tır.
  • Milyonlarca yıldır Dünya’mıza ısı ve ışık veren Güneş’i, gökyüzündeki milyonlarca yıldızı, gezegeni yüce Allah (c.c.) yaratmıştır.
  • Sınırlarını tahmin edemediğimiz kadar büyüklükteki evreni, canlı ve cansız milyonlarca tür varlığı yaratması, yüce Allah'ın (c.c.) gücünün büyüklüğünü bizlere açıklamaktadır.

Sonuç olarak, etrafımızda yer alan her şeyin tek yaratıcısı yüce Allah (c.c)'dir. Yüce Allah sonsuz ilmi ve gücünü kullanarak çevremizde yer alan varlıkları yaratmıştır.

8651
9281
4120
1476
1979
2150
4118
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
6 Yorum