Etrafınızda çevreyi kirleten kişiler ya da kuruluşlar var mı

Etrafınızda çevreyi kirleten kişiler ya da kuruluşlar var mı
Etrafınızda çevreyi kirleten kişiler ya da kuruluşlar var mı, varsa bunların çevreyi nasıl kirlettiklerini konusunda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Evet var. Mesela fabrikalar atıklarını ne yazık ki borularla nehirlere, bacalarla gökyüzüne atmaktalar. Bu da aldığımız nefesin bile bizi zehirlemesine neden olmakta. Bunun yanında bazı insanların çöplerini çöp kutuları yerine yere attıklarını görmekteyiz. Denize her türlü plastik atanlar da var etrafımızda.

Oturduğum yerin yakınlarında her hangi bir fabrika olmadığı için çevreyi doğrudan kirleten bir kuruluş var mı bilmiyorum. Ancak çevreyi bilerek veya bilmeyerek bizler doğaya attığımız çöpler ile annelerimiz lavaboya döktükleri kızartma yağları ile çöpe atılan piller ile çevreyi kirletiyoruz. Her gün kullandığımız araçlar egzoz dumanları ile çevreyi kirletiyor. Evimizden çıkan atıkları türlerine cam, kağıt, metal organik atıklar olarak ayırıp geri dönüşüme vermediğimiz için doğa kirleniyor. Lavaboya dökülen kızartma yağları sularımızı kirletiyor. Çöpe atılan pillerdeki kurşun toprağımızı kirletiyor. Bizlerin de çevreye karşı sorumlu olduğumuzu hatırlamamız gerektiğini düşünüyorum.

2083
2064
1095
383
382
382
1151
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum