Everest Dağı ve Mariana Çukuru arasındaki fark kaç metredir

Everest Dağı ve Mariana Çukuru arasındaki fark kaç metredir
Deniz seviyesinden ölçüldüğünde Dünya'nın en yüksek dağı olan Everest'i Dünya'nın en derin çukuru Mariana'ya koysaydık Everest'in zirvesi için yaklaşık olarak hangisi doğru olurdu sorusunun cevabını vereceğiz.

ATV’nin vazgeçilmez yarışma programı Kim Milyoner Olmak İster? 3 Ağustos 2023 Perşembe yeni bölümü ile ekranlarda izleyicileri ile buluştu. Kenan İmirzalıoğlu’nun sunumu ile yayınlanan yarışmada yarışmacıya sorulan Everest Dağı ve Mariana Çukuru arasındaki fark kaç metredir sorusunun cevabı merak konusu oluyor.

Soru : Deniz seviyesinden ölçüldüğünde Dünya'nın en yüksek dağı olan Everest'i Dünya'nın en derin çukuru Mariana'ya koysaydık Everest'in zirvesi için yaklaşık olarak hangisi doğru olurdu?

A- Deniz seviyesini 2 km geçerdi
B- Deniz seviyesinin 2 km altında kalırdı
C- Tam deniz seviyesine gelirdi
D- Uzaya kadar ulaşırdı

Doğru Cevap: Deniz seviyesinin 2 km altında kalırdı

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.