Evinizdeki bir leğene su doldurarak fotoğraftaki gibi doğrusal bir dalga elde edebilir misiniz

Evinizdeki bir leğene su doldurarak fotoğraftaki gibi doğrusal bir dalga elde edebilir misiniz
Evinizdeki bir leğene su doldurarak fotoğraftaki gibi doğrusal bir dalga elde edebilir misiniz, fotoğrafta görülen dalgaların dalga tepesini, dalga çukurunu ve ilerleme yönünü gösterebilir misiniz detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Evinizdeki bir leğene su doldurarak fotoğraftaki gibi doğrusal bir dalga elde edebilir misiniz? Fotoğrafta görülen dalgaların dalga tepesini, dalga çukurunu ve ilerleme yönünü gösterebilir misiniz

Ödev cevabı kısaca : Evet oluşturabiliriz. Elimizde bir cismi suya batırıp sabit hızla ilerletirsek bu dalgalar oluşur.

Evinizdeki bir leğene su doldurarak fotoğraftaki gibi doğrusal bir dalga elde etmek mümkündür. Dalga tepe ve dalga çukurunu oluşturmak için, suya bir nesneyle hızlıca vurarak dalgalanmalar yaratabilirsiniz. İlerleme yönünü göstermek için, nesneyi su yüzeyinde hızlıca ileri geri hareket ettirirken dalga oluşturabilirsiniz. Dalga tepe, suyun en yüksek noktasıdır; dalga çukuru ise en düşük noktasıdır. İlerleme yönü, dalga oluştururken nesnenin hareket yönünü gösterir.

1
1
1
1
1
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.