Evinizdeki bir saksı bitkisinin daha hızlı büyüyüp gelişmesi için neler yaparsınız

Evinizdeki bir saksı bitkisinin daha hızlı büyüyüp gelişmesi için neler yaparsınız
Evinizdeki bir saksı bitkisinin daha hızlı büyüyüp gelişmesi için neler yaparsınız bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Yeterli miktarda su veririm. Bitkiyi güneş alan bir bölgeye koyarım. Gübre kullanarak daha hızlı büyümesini sağlarım.

Her bitki güneşe ihtiyaç duyar. En azından, yapraklara güneş değmese bile güneş gelen oda içinde yansıyan güneş ışınları bazı bitkilere yetiyor. Yani çok kuvvetli aydınlık ortam birçok bitkilere yetebilir. Sadece çiçek açmalarına yeterli olmayabilir.

Her bitki için değişik olabilir. Bitkilerinizin türe göre ihtiyaçlarını iyi öğrenip dikkatli olmalısınız. Büyük çoğunluk en iyi gelişimi 18C – 27C dereceler arasında gösterir.

Ev, ofis süs bitkileri (çoğunluğu) tropikal ülkelere aittir. Soğuk toprağı pek sevmezler. Eğer köklerinin ihtiyacının dışında çok fazla büyük saksılara dikerseniz kökler fazla toprakta hem havasız kalıp boğulacak hem de kökler fazlasıyla serinde kalacaktır. Bu da gelişimin durmasına, ölüm sürecinin başlamasına sebep olacaktır. Onun için bitkileri köklerinin anca sığacağı yeterlilikte saksılara dikmelisiniz.

13
6
6
2
13
2
81
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.