Evlere şenlik deyiminin anlamı

Evlere şenlik deyiminin anlamı
Evlere şenlik ne demek, evlere şenlik deyiminin anlamı ve örnek cümle içinde kullanımı hakkında sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bazı zamanlarda ortada gülünecek ve mutlu olunacak beğenilecek bir olay olmasa bile o olayın tam tersini anlam için zıt anlamda deyimler kullanılır. Evlere şenlik deyiminde bu durumları anlatmak amacı ile kullanılan deyimlerden birisidir.

Evlere şenlik ne demek

Beğenilmeyen, gülünmeyen bir durum karşısında alay edici tavırda kullanılan deyimlerden birisidir. Olumsuz olayları olumlu olay olarak dalga geçme anlamında kullanılmaktadır.

Evlere şenlik deyiminin anlamı ve örnek cümle içinde kullanımı (TDK)

Beğenilmeyen bir iş, bir tutum, bir davranış karşısında kullanılan bir alay sözü anlamına gelir. Olumlu görülmeyen, beğenilmeyen bir davranış, bir durumla ilgili olarak alay yollu söylenir.

  • Öyle bir sofra hazırlamış ki; Evlere şenlik! Bir kuş sütü eksikti siz anlayın.
  • "Bir ödev hazırlamış, evlere şenlik."
  • "Kaymakam, evlere şenlik bir basın açıklaması yaptı."
  • "Evlere şenlik bir miting gerçekleştirdiler."

31
32
31
32
31
31
31
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.