Evrendeki bilinen en sıcak yıldızlar ne renktir

Evrendeki bilinen en sıcak yıldızlar ne renktir
Yaklaşık 40.000 santigrat dereceye varabilen yüzey ısılarıyla evrendeki bilinen en sıcak yıldızlar ne renktir sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Yaklaşık 40.000 santigrat dereceye varabilen yüzey ısılarıyla evrendeki bilinen en sıcak yıldızlar ne renktir

A- Mavi
B- Kırmızı
C- Turuncu
D- Sarı

Doğru Cevap: Mavi

 Mavi renkli yıldızlar 30.000 santigrat dereceden fazla sıcak olabilirken, kırmızı renkli yıldızlar 2.500 – 3.000 derece kadar sıcaktırlar. Haliyle 30.000 derecelik bir sıcaklığa karşı 2.500 derece, 12 kat soğuktur.
Kaşifler, KELT-9b gezegeninin gün içerisinde 4300 santigrat derece ısıya ulaştığını belirtti. Bu demek oluyor ki Kelt-9b, Samanyolu Galaksisi içerisindeki en sıcak yıldızdan dahi fazla ısınıyor. Her ne kadar dış atmosfer ya da taç bölgesinde sıcaklığı 1.67 milyon dereceye ulaşsa da, yüzey olarak bakıldığında Güneş ile aralarında da sadece 1200 derecelik bir fark var. 

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.