Executive MBA nedir

Executive MBA nedir
Executive MBA, iş hayatında yöneticilik tecrübesi olanlara yönelik MBA programlarıdır.

Executive MBA öğrencileri, profesyonel iş deneyimine sahip kişilerden oluşmakta ve çok yoğun bir program takip edilmektedir.  Belli bir sene yöneticilik deneyimine sahip olmayanlar bu programa kabul edilmezler. Öğrenciler çalışanlardan oluştuğu için bu program genelde akşamları, hafta sonları veya online olarak verilmektedir.  Katılımcılar genelde çalıştıkları şirketlerin özel sorunları ve problemleri üzerine proje çalışması yürütürler. Executive MBA programları daha çok pratik ve uygulamaya yöneliktir.

Program 3 yarıyılda tamamlanır en çok 6 yarıyıla uzayabilir. Program bazı temel dersler ve dönem projesinden oluşmaktadır.

Executive MBA başvurusu için ALES, Yabancı Dil Yeterlik Belgesi gibi belgelerin yanında okul tarafından talep edilen belli bir profesyonel iş deneyimi ve iş dünyasından referans mektupları istenmektedir.

Hangi bölümden mezun olursanız olun Executive MBA programlarına başvurabilir ve kabul alabilirsiniz.

Executive MBA programında derslere devam zorunluluğu vardır. Dersler mesai saatleri dışında (hafta içi akşamları ya da hafta sonları) yürütülmektedir.

Üniversiteden yeni mezun olanlar profesyonel iş deneyimleri olmadığı için bu programa başvuru yapamazlar. (Profesyonel iş deneyimi olarak adayın mezuniyet tarihinden sonra yaptığı çalışmalar kabul edilmektedir.)

Executive MBA ücretleri diğer MBA ücretlerine göre daha yüksektir. Güncel ücret bilgileri için üniversitelerin sitelerinden ya da öğrenci işlerinden bilgi alınması gerekmektedir.

Kaynak:Eğitim Sistem

Etiketler :
0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.