Eylülde Okullar açılacak mı

Eylülde Okullar açılacak mı
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), COVİD-19 nedeniyle tüm planlarını yaptı. Yeni eğitim yılı için 3 farklı senaryo hazırladı.

Teorik dersler okulda, projeler evde yapılacak. Seyreltilmiş sınıflarda çocukların yarısı sabahçı, yarısı öğlenci olacak. Okullar hiç açılmazsa tam zamanlı uzaktan eğitim sürecek.

Bu modelde, eğitimin bir kısmı yüz yüze bir kısmı uzaktan yapılacak. Bazı derslerde teorik eğitim okulda, pratik eğitim evlerde yapılacak. Öğrenciler, okullarda derslerini dinledikten sonra verilen proje ve ödevlerle konuyu evlerinde pekiştirecek.

SEYRELTME SINIF

40 öğrencilik bir sınıf, yarı yarıya azaltılacak. 20 öğrenciye sabah, 20 öğrenciye ise öğlen eğitim verilecek. Okulların tekrar ara vermesi ihtimaline karşı da tam zamanlı uzaktan eğitim planı çalışılıyor.

UZAKTAN EĞİTİM

Söz konusu içerikler, yüz yüze eğitime geçilse dahi EBA TV ve EBA uygulaması üzerinden öğrencilere uzaktan eğitimle sunulmaya devam edilecek. Bu kapsamda, e-sınav merkezlerinin kullanılması da gündemde.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Bakan Koca muhabirlerin 'okullar açılacak mı? sorusu üzerine şunları söyledi;
Okulların açılmasına zaman var. Bilim Kurulu'nda şu an bu gündeme gelmedi. Salgının seyri bunu belirler. Bu anlamda alınması gereken öneri anlamında paylaşmış oluruz. Okulların önümüzdeki dönemde dijital ortamda eğitimi yapmak noktasında bir hazırlık içinde olduğunu biliyoruz. Bu hastalık dönemi için değil genel anlamda olduğunu biliyoruz. O dönem geldiğinde Bilim Kurulu önerisini paylaşmış olur.

Korona virüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, 'Vakalar böyle giderse okulların açılmasında sorun yaşayabiliriz' dedi.

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, açıklanan Koronavirüs vaka tablosuna göre okulların bu yıl açılıp açılmayacağına dair soruyu cevapladı.

"Bu tablo böyle devam ederse okulların açılmasıyla ilgili özellikle üniversitelerde sıkıntı yaşayabiliriz" diyen Yavuz, temmuz ve ağustos ayında açıklanacak vaka sayılarının bu konuyu belirleyici olduğunu söyledi.

Bilim Kurulu üyesi Şimşek Yavuz, Habertürk’te Fatih Altay’lının canlı programında şu açıklamaları yaptı. Okulların açılmasını Temmuz ve Ağustos ayındaki vaka artışlarına endeksleyen Şimşek şöyle devam etti:

"Bu tablo binli rakamlarla devam ederse özellikle üniversitelerin açılmasında sıkıntı yaşanabileceğini düşünüyorum. Bu gerçekten çok dinamik bir salgın. Önümüzde ki yılların ön görüsünde bulunmak, elde ki verilerle tahmin etmek pekte mümkün değil açıkçası. Bizler Temmuz ve Ağustos ayını nasıl geçirdiğimize bakarak, Ekim’de neler yapabileceğimize karar vereceğiz."

"Burada esas kritik olay şudur; yani bu tarz salgınlarda yapmamız gereken ne oluyor?.. Bir kere hazırlıklı olmak gerekiyor. Vaka sayıları sıfırlansa bile ikinci bir dalganın her an olabilir endişesi var. Bu yüzden, dinamik bir salgında eylül ya da ekim ayında okullar açılır ya da açılmaz diye şu an için bir şey diyemeyiz."

BAKAN SELÇUK'TAN AÇIKLAMA

Geçtiğimiz günlerde bir canlı yayında açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Selçuk, eğitim gündemine dair değerlendirmeler yaptı. Telafi eğitiminin hemen arkasından okulların açılmasının planlandığını dile getiren Selçuk, Kovid-19 süreci dolayısıyla şimdiden net tarih vermenin doğru olmayacağını, sürecin açıklanan verilere göre değişebileceğini ifade etti.

Selçuk, "Vaka sayısının artması veya salgının devam etmesi durumunda eğitim öğretim yılının eylülde açılmama veya uzaktan eğitimin kalıcı olma ihtimali var mı" sorusu üzerine, bugün buna yanıt vermenin kolay olmadığını söyledi.
Bakan Selçuk, gelecek dönemde telafi eğitiminin teknik ayrıntıları hakkında daha geniş bilgiler paylaşacaklarını açıklayarak, velilerin bu konuda endişe yaşamaması gerektiğini vurguladı.

2
0
0
0
0
2
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.