Facebook ve Twitter’a Kapatma Kararı Sosyal Medyayı Salladı

Facebook ve Twitter’a Kapatma Kararı Sosyal Medyayı Salladı
Facebook ve Twitter’a Kapatma Kararı Sosyal Medyayı Salladı
MİT'e ait TIR'ların Adana'da durdurulmasına ilişkin tutanaklar dün gece sosyal paylaşım sitelerinde yayınlamdı. Bunun üzerine, sabah saatlerinde mahkemeden karar çıktı. İçeriklerin yayımlanmasının kamu güvenliğini tehdit ettiği belirtilen karar Erişim Sağlayıcıları Birliği'ne iletildi. Bu karar da Türkiye'deki temsilcileri aracılığıyla tutanakların yayıldığı Facebook ile Twitter'a iletildi. Kararın ulaşmasının ardından Twitter hesap bazında engelleme yapıp tutanakları yayımlayanları Türkiye özelinde askıya alırken Facebook da profil ve grup bazında kapatma uyguladı. TIR'larla ilgili 60 kadar döküman Google Drive'dan da "hizmet şartlarını ihlal ettiği" gerekçesiyle kaldırıldı.
 
TÜMDEN KAPATMA KARARI HAZIRDI
 
Edinilen bilgiye göre mahkeme kararları uygulanmaya başlamadan önce her ihtimale karşılık Twitter ve Facebook için tümden kapatma kararı da hazırda tutuldu. Ancak mahkeme kararlarının uygulanması üzerine bu kararlar uygulanmadı.
 
RTÜK YASAK KARARINI DUYURDU
 
RTÜK; Adana 5. Sulh Ceza Hakimliğinin, Hatay'ın Kırıkhan ilçesi ve Adana'da MİT'e ait araçların durdurulması ve aranması olayıyla ilgili yazılı görsel ve internet medyasında her türlü yayının yapılmasının yasaklanmasına karar verdiğini duyurdu.

Kaynak:

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.