Fakirlik (Muhtaçlık) Belgesi Nasıl ve Nereden Alınır?

Fakirlik (Muhtaçlık) Belgesi Nasıl ve Nereden Alınır?
Fakirlik belgesi nasıl ve nereden alınır? Fakirlik kağıdı almak için gereken şartlar nelerdir? Fakirlik belgesi başvurusu nereye yapılmaktadır? Fakirlik belgesi örneğini PDF formatında indirme bağlantısı haberimizdedir.

Fakirlik Belgesi Nedir ve Ne İşe Yarar?

Türkiye İstatistik Kurumu ( TÜİK ) verilerine göre dört kişiden oluşan bir ailenin sağlıklı bir şekilde yaşantısını sürdürebilmeleri için kazanmaları gereken minimum tutar olan açık sınırı, günümüz itibariyle 1.400 TL olmuştur. Bu miktarın altında gelir elde edenler fakir olduklarını belgelemeleri durumunda ise fakirlik belgesi alabilirler. Fakirlik belgesi şahsın gıda harcaması ile beraber konut ve sağlıksal harcamalarını kazanmış olduğu para ile sağlıklı bir şekilde gerçekleştiremediğini belgeleyen bir belgedir. Fakirlik belgesi ile sağlık alanında ücretsiz bakım ve fakirlik maaşı gibi olanaklara sahip olur çeşitli yardımlar almaya hak kazanırsınız. Fakirlik belgesi, muhtaçlık belgesi, yoksulluk belgesi gibi isimlerle de bilinmektedir. Peki fakirlik belgesi nasıl alınır? Fakirlik belgesi almak için gereken şartlar nelerdir? Fakirlik belgesi neye göre verilir?

Fakirlik Belgesi Almak İçin Gereken Şartlar Nelerdir?

Fakirlik belgesi almak için öncelikle bazı şartları sağlamanız gerekmektedir. Fakirlik belgesi almak isteyen kişiler 18 yaşının üzerinde olmalı ve kesinlikle herhangi bir sosyal güvencesi ( Emekli Sandığı, Bağ-Kur, SSK ) olmaması gerekmektedir.  Bunun haricinde fakirlik belgesi almak için üzerinize kayıtlı herhangi bir taşınmaz malın olmaması gerekmektedir. Bu şartları sağlayan ve gelirleri düşük olan kişiler fakirlik belgesi almak için gerekli başvurularda bulunabilirler.

 

Fakirlik Belgesi Nasıl ve Nereden Alınır?

Fakirlik belgesi almak için gerekli olan başvuru şartları sağlayan kişileri tespit etmek ve onaylamak yetkisi ülkemizde muhtarlara verilmiştir. İlgili kanunlarca fakir kişileri tespit yetkisi muhtara verilmiştir. Muhtar fakir olarak tespit ettiği kişilere fakirlik kağıdı vermektedir ve bu işlemden hiçbir ücret alınmamaktadır.  Fakirlik belgesi başvurusu için fakir vatandaş muhtara nüfus cüzdanı ile beraber başvuruda bulunmak durumundadır.  Muhtar zaten ilgili şahsı tanımaktadır ve şahıstan bir yazı talep eder. Bu yazıda ilgili şahsın SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığına üye olmadığını belirten bir yazı alır. Şayet durumunu bildiği bir kişi ise bu belgeyi almasına da gerek olmadan fakirlik kağıdı verebilir. Şahısta fakirlik belgesi ile kendisine yardım temin eder.

Fakirlik Belgesi Örneğini İndirmek İçin TIKLAYIN

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.