Farklı canlı örnekleri üzerinden aralarında mutualistik ilişki bulunan canlıları araştırarak bir infografik hazırlayınız

Farklı canlı örnekleri üzerinden aralarında mutualistik ilişki bulunan canlıları araştırarak bir infografik hazırlayınız
Farklı canlı örnekleri üzerinden aralarında mutualistik ilişki bulunan canlıları araştırarak bir infografik hazırlayınız, hazırladığınız ürünü arkadaşlarınızla paylaşınız konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Farklı canlı örnekleri üzerinden aralarında mutualistik ilişki bulunan canlıları araştırarak bir infografik hazırlayınız. Hazırladığınız ürünü arkadaşlarınızla paylaşınız.

Ödev cevabı kısaca : Arılar ve çiçekler arasında mutualistik ilişki vardır. Arılar çiçeklerden nektar toplarlar ve bu nektarı yiyecek olarak kullanırlar. Bu sırada çiçeklerin polenleri arıların vücutlarına yapışır ve başka çiçeklere taşınır, böylece çiçeklerin döllenmesi sağlanır.

Kurbağalar ve bitkiler arasında da mutualistik ilişki vardır. Kurbağalar bitkilerin yapraklarını yiyerek beslenirler. Ancak bu sırada bitkilerin zararlı böcekleri yiyen böcekleri cezbetmelerine yardımcı olurlar, böylece bitkiler zararlılardan korunmuş olur.

Karıncalar ve yaprak bitkileri arasında da mutualistik ilişki bulunur. Karıncalar yaprak bitkilerinin özsuyunu toplarlar ve bu özsuyu besin olarak kullanırlar. Yaprak bitkileri ise karıncaları koruyarak onları yuvalarının etrafında yaşamalarını sağlarlar.

0
0
1
0
0
0
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.