Farklı canlı örnekleri üzerinden kommensalizm görülen canlıları araştırarak bir infografik hazırlayınız

Farklı canlı örnekleri üzerinden kommensalizm görülen canlıları araştırarak bir infografik hazırlayınız
Farklı canlı örnekleri üzerinden kommensalizm görülen canlıları araştırarak bir infografik hazırlayınız, hazırladığınız ürünü arkadaşlarınızla paylaşınız konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Farklı canlı örnekleri üzerinden kommensalizm görülen canlıları araştırarak bir infografik hazırlayınız. Hazırladığınız ürünü arkadaşlarınızla paylaşınız

Ödev cevabı kısaca : İbisler ve timsahlar arasında kommensalizm ilişkisi vardır. İbisler, timsahların ağzında yaşayan parazitlerle beslenirler. Timsahların ağzındaki parazitlerden kurtulmalarına yardımcı olurlar, ancak timsahlar ibislere karşılık bir fayda sağlamazlar.

Koyunlar ve kuşlar arasında da kommensalizm ilişkisi görülür. Koyunlar otlandıkları sırada toprakta bulunan böcekleri kaldırırlar. Bu böceklerden bazıları da kuşlar için besin kaynağıdır. Kuşlar koyunların etrafında bulunarak böcekleri yakalarlar, ancak koyunlar kuşlardan herhangi bir fayda elde etmezler.

Ağaçlar ve epifit bitkileri arasında da kommensalizm ilişkisi görülür. Epifit bitkileri ağaçların gövdelerine veya dallarına tutunarak büyürler. Ağaçlar epifit bitkilerinden herhangi bir fayda sağlamazlar, ancak epifit bitkileri ağaçların yüzeylerini kaplarlar ve bu da ağaçların fotosentez yapmalarını engelleyebilir.

0
10
9
11
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.