Farklı iklim tipleri insan ve diğer canlıların yaşamını nasıl etkiler

Farklı iklim tipleri insan ve diğer canlıların yaşamını nasıl etkiler
Farklı iklim tipleri insan ve diğer canlıların yaşamını nasıl etkiler bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Dünya genelinde çeşitli coğrafi, fiziki farklılıklar nedeniyle farklı iklim tipleri görülmektedir. İklim tipleri, ısı, sıcaklık, nem ve basınç merkezlerinin değişimleriyle oluşmaktadır. İklim geçiş noktalarında oluşan bitki örtüsü ve bitki türleri iklimin en önemli etkenlerinden olarak canlılığı oluşturmaktadır.

Farklı iklim tipleri insan ve diğer canlıların yaşamını olumlu yönde etkiler. İnsanlar kendileri için en uygun coğrafi bölgeyi seçerek yurt edinirler ve geçim kaynakları oluştururlar. İklim geçiş bölgelerinde oluşan bitki örtüsü de doğal dengenin korunması ve kurulması için bir etken olmaktadır. İklim sayesinde doğal hayat devam etmekte ve doğal döngüler meydana gelmektedir.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.