Fatih Koleji‘nden Eğitimde Kalite Hareketi

Fatih Koleji‘nden Eğitimde Kalite Hareketi
Fatih Koleji, “Fatih Kriterleri’ne” uyan özel okullara franchise vererek bu okulları kendi sistemine dâhil etmeye hazırlanıyor.

Eğitimde kalitenin öncüsü Fatih Koleji, bu alandaki gücünü Türkiye’ye yaymaya hazırlanıyor. “Eğitimin Fatihi” sloganıyla Türkiye genelinde hizmet veren okul, bundan böyle bilgi ve birikimini tüm okullara açıyor. Franchise sistemi ile “Fatih Kriterleri’ne” uyan tüm özel okulları “Eğitimin Fatihi” olmaya davet ediyor.
 
Proje kapsamında  Four Seasons Hotel’de dün düzenlenen basın toplantısına Fatih Koleji Genel Müdürü Mehmet Kıcıroğlu, Ufuk Koleji Genel Müdürü Gazi Karslı, Burç Koleji Genel Müdürü Mehmet Ali Gencer, Fetih Koleji Genel Müdürü Caner Sarıtepe ve Sakarya Işık Koleji Genel Müdürü Reşit Taşdelen katıldı.
 
Toplantıda konuşan Fatih Eğitim Kurumları Genel Müdürü Mehmet Kıcıroğlu, “Biz Fatih Koleji olarak 1982 yılından bu yana kalite, çağdaşlık ve başarıya yatırım yaptık. Bunun da meyvelerini topladık, toplamaya da devam ediyoruz. Avrupa standartlarındaki kalitemizi tüm okullarımızda eşit şekilde uyguluyoruz. Öğrencilerimizi çağdaş olmanın da ötesinde, bir sonraki çağa hazırlıyoruz. Amacımız, her zaman bir adım önde olmak. Bugüne kadar da gerek olimpiyatlardaki başarımız, gerek öğrencilerimizin sahip olduğu vizyon, gerekse de başarılı çocuklara verdiğimiz burslarla bunu yaptık. Bugüne dek olimpiyatlarda 10 birincilik, 8 ikincilik, 8 üçüncülük ve 559 madalya sahibi olduk. ÖSYM’den şimdi edindiğimiz bilgiye gore ise, 2012 LGS ve YGS’de 6 branşta Türkiye birinciliği, 9 dalda Türkiye ikinciliği, 4 dalda Türkiye üçüncülüğü elde ettik. Bundan sonra amacımız, verdiğimiz hizmeti daha geniş kitlelere yaymak. Bunun için yaklaşık 1 yıldır hazırlıklarını sürdürdüğümüz bir projeyi bugün sizlerle paylaşıyoruz. Fatih Koleji olarak, arzu eden özel okullarla, “Fatih Kriterleri’ne” uymaları durumunda birleşmeyi teklif ediyoruz. Bizim amacımız büyümek ve kaliteyi yaymak. Ama kriterler çok önemli. Gerek fiziki şartlar, gerekse de eğitim kalitesi anlamında kriterlere uymak gerekiyor” şeklinde konuştu.  
 
‘Türkiye için dünyayla daha güçlü yarışacağız’
Kriterlere uyarak Fatih Koleji ile birleşen okulların Fatih Koleji’nin tüm kurumsal sistemine dâhil olacağını belirten Mehmet Kıcıroğlu, “Genel Müdürlüğümüz tarafından eğitilecek ve uygulanan sınav sistemi, müfredat, Türkiye geneli uygulamalar gibi her türlü işleyişin parçası olacak olan bu okullar, tam anlamıyla birer Fatih Koleji olacak.
Böylece Fatih Kolejleri, Türkiye için Dünyayla Daha Güçlü Yarışacak. İlk etapta İstanbul, Adapazarı, Gebze, Tekirdağ, Kırklareli, Bartın ve Zonguldak illeri başta olmak üzere 54 okulun birleşmesi ile büyümeyi hedefliyoruz. Buralardaki Burç Koleji, Fetih Koleji, Ufuk Koleji, Çırağan Koleji ve Sakarya Işık Koleji, bu ay sonuna kadar tamamen Fatih Koleji olacak. Buradan Marmara’yı, daha sonra da Türkiye’yi’ fethetmeyi’ planlıyoruz” diye konuştu.
 
‘Herkes için bir Fatih Koleji var’
Fatih Koleji bünyesinde 15 okul olduğunu dile getiren Kıcıroğlu, birleşme ile ilk etapta şu an 54 genel müdürlüğe ve 96 okula ulaştıklarını, hedefin birkaç yıl içinde bu sayıyı 100’e ulaştırmak olduğunu belirtti.
Fatih Koleji’nde okuyan 5200 öğrenci bulunduğunu hatırlatan Kıcıroğlu, birleşme ile bu sayının 20.000’e yaklaştığını ifade etti. Tüm okulların merkezinin Yenibosna’daki merkez kampüs okul olacağını aktaran Mehmet Kıcıroğlu, buradan bir ekibin, yeni katılan okulların standardizasyonu için çalışacağını ifade etti. Tüm okullarda sistemin ve verilen hizmetin aynı olacağını söyleyen Kıcıroğlu, güvenlik, yemek, temizlik gibi hizmetlerin de aynı şekilde sunulacağını bildirdi.
Her okulun aynı ücreti almadığına dikkat çeken Kıcıroğlu, bunun nedeninin her şubenin kendi içindeki maliyetleri olduğunu aktardı. “Her ailenin kendi bütçesi ve koşullarına uygun bir Fatih Koleji var” diyen Mehmet Kıcıroğlu, hedeflerinin kaliteli eğitimi tüm Türkiye’ye yaymak olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.