Fâtır suresi kaçıncı cüz kaçıncı sayfada

Fâtır suresi kaçıncı cüz kaçıncı sayfada
Fâtır suresi kaçıncı cüz kaçıncı sayfada, Fâtır suresi fazileti ile ilgili hadisler ve rivayetler, Fâtır suresi kaç sayfadan oluşur, Fâtır suresi toplam kaç sayfa, Arapça 433 nasıl yazılır detaylar haberimizde.

Fâtır suresi 433. sayfadan başlar ve 439. sayfada biter, 22. cüzde yer almaktadır. Mekke döneminde inmiştir ve 45 âyettir. Sûre, adını birinci âyette geçen “Fâtır” kelimesinden almıştır. Fâtır, yaratan, yoktan var eden demektir. Yine ilk âyette geçen “el-Melâike” kelimesinden dolayı “Melâike sûresi” diye de anılır. Sûrede başlıca, Allah’ın varlığına ve birliğine işaret eden kâinat olayları, öldükten sonra dirilme, Allah’ın nimetleri ve mü’minle kâfir arasındaki fark konu edilmektedir.  Mushaftaki sıralamada 35, iniş sırasına göre 43. sûredir. Furkan sûresinden sonra, Meryem sûresinden önce Mekke’de inmiştir.

Fâtır suresinin konusu

Allah’ın yaratıcılığı, O’ndan başka tanrı bulunmadığı ve şirkin çarpık düşüncelere dayalı bir zihniyet ve tutum olduğu, Hz. Muhammed’in önceki peygamberler gibi Allah katından mesaj getirmiş hak peygamber olduğu, öldükten sonra dirilmenin gerçekleşeceği ve dünyadaki amellerin karşılığının âhirette mutlaka görüleceği açıklanmakta, Cenâb-ı Allah’ın kudretinin delillerinden örnekler verilmektedir.

Arapça 433 nasıl yazılır : ٤٣٣

Fatır suresinin fazileti ve sırları

Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) buyurdu ki: "Her kim Fatır Suresini (vird edinip) okursa, cennete dilediği kapıdan girmeye hak kazanır." (Ebu Suud Efendi, Ebu Suud Tefsiri (Şrşadü Aklis-Selim), 7/182)

Mecmau’l-Beyan tefsirinde Allah Resulü’nden (s.a.v.) şöyle bir hadis-i şerif nakledilmiştir: Her kim Fatır suresini okursa, kıyamet gününde cennet kapılarından üç kapı yüzüne açılır ve istediği kapıdan cennete girer. [Tabersi, Mecmau’l-Beyan, c 8, s 624.]

Nuru’s-Sakaleyn tefsirinde İmam Sadık’tan (a.s) şöyle bir rivayet nakledilmiştir: Her kim Sebe ve Fatır surelerini gece okursa, Allah onu korur ve destekler ve her kim gündüz okursa ona bir rahatsızlık ulaşmaz ve Allah Teâlâ ona şimdiye dek kalbinden geçirmediği ve arzu etmediği dünya ve ahret hayrını da verir. [Arusi, Hüveyzi, Tefsir-i Nuru’s-Sakaleyn, h.k 1415, c 4, s 345.]

Fatır suresi hakkında rivayetler

  • Bu mübarek sureyi okuyan kimse, mahlukat tarafından sevilir.
  • Her gün okunursa, şeytan şerrinden korunur, ömrü de bereketli olur.
  • Her kim bu sureyi yazıp da binek aracına koyarsa, hırsızlara ve diğer tehlikelere karşı korunur.
  • İşlerinde bolluk ve bereket ve bol kazanç sağlamak isteyen kişi, dört yeni ve temiz pamuklu kumaş parçasına yazılan Fatır suresinin 29-30. ayetlerini kendi üzerinde veya iş yerinde bulundurmalıdır.

İlgili Haberler

Kaynak:Eğitim Sistem

67
37
10
13
57
11
12
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.