Felsefe bilgelik midir yoksa bilgeliği arama etkinliği midir

Felsefe bilgelik midir yoksa bilgeliği arama etkinliği midir
Felsefe bilgelik midir yoksa bilgeliği arama etkinliği midir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Felsefe bilgeliği arama etkinliğidir. Çünkü felsefenin amacı bir sonuca varmak değildir. Felsefenin amacı yeni sorular sormak, sorulara yeni cevaplar bulmaktır. Felsefenin bu özelliği ''Felsefe yolda olmaktır'' diyerek ifade edilmektedir. Felsefe de sorular gibi çözümler de bitmez. Yeni sorular, yeni çözümler doğurur. Felsefe sürekli yeni arayışlara girmeyi gerektirir. Çünkü felsefe, sürekli sorgulamaktır.

Felsefe Eski Yunancadaki PHİLOSOPHİA (bilgelik sevgisi, bilgeliği arayan) anlamlarına gelmektedir. Felsefe bilgeliği arama etkinliğidir. Felsefe yolda olmaktır. Yani Felsefede kesin bir bilgi yoktur. Devamlı bilgiyi, bilgeliği arama durumu söz konusudur. Felsefî bilgi öznel bir bilgidir, filozoflarin sistemli bir bütünlük içinde oluşturduğu düşüncelerden örülüdür. Filozof, elindeki bilgi ile yetinmeyen daima yeni bilgiyi arayan bilgiye aşık bilgeliğe aşık olan, meraklı, sorgulayıcı, eleştirel bir gözle bakan kişidir.

34
53
53
4
4
4
3
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.