Felsefe ne değildir

Felsefe ne değildir
Felsefe ne değildir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Hayatımıza çok yanlış sızmış bir kavramdır felsefe. Çok konuşana felsefe yapma deriz, iki süslü söze hayat felsefem deriz ve daha niceleri. Felsefe uzun ve karmaşık cümleler kurmak ya da kimsenin anlamayacağı afili sözler söylemek değildir. Belki felsefe yapan herkesi anlayamayız ama filozof bir gün biri tarafından anlaşılmayı bekleyen kişidir.

Felsefe Sosyal Bilimlerin bir dalı değildir; Felsefe ne değildir sorusuna cevap verirken şunu kesinlikle söyleyebiliriz ki, felsefe sosyal bilimlerin bir dalı değildir. Hatta felsefe bir bilim değildir. Felsefe ve bilim arasında büyük farklılıklar vardır. Her ne kadar var olan tüm bilimlerin babası olarak felsefe görülsede felsefe ile bilim ayrı alanlara sahip bilgi dallarıdır. Felsefe bir bilim değil, bilgi türüdür.

Felsefe Paranormal olayların inceleme alanı değildir : Felsefe, tarih boyunca akıl ve mantık ilkelerine dayanan ve sistemli bilgiler üreten bir alan olmuştur. Dolayısı ile akla ve mantığa uymayan alanlar felsefenin ne konusu nede tanımı içerisinde yer alır. Felsefe ufolarla, cinlerle, meditasyonlarla ilgilenmez. Filozoflar büyücü veya uzaylı değildir.

Felsefe ve Din aynı şey değildir : Felsefenin birçok alt disiplini vardır. Din, felsefenin alt disiplinlerinden biridir. Fakat bu, felsefenin bir din olduğu anlamına gelmez.

10
18
34
6
29
8
7
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.