Felsefede sorular mı yoksa cevaplar mı daha önemlidir

Felsefede sorular mı yoksa cevaplar mı daha önemlidir
Felsefede sorular mı yoksa cevaplar mı daha önemlidir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bence ikisi de önemlidir. Soruların kalitesi ve önemi olmadan cevapların bir anlamı yoktur. Hayatımıza etki eden cevaplar ancak kaliteli soruların sorulmasıyla elde edilebilir çünkü.

Düşünmeye dayalı bir faaliyet olan felsefenin doğasında sorgulamak vardır. Her şeye şüpheci ve eleştirel bir bakış açıcı geliştiren felsefenin amacı cevap vermekten çok aslında insanı soru sormaya yöneltmektir. Çünkü sorulara verilen cevaplar netleştiğinde insanlar soru sormayı bırakır ve bu da düşünceyi öldürür. Bu bağlamda bakıldığında felsefede sorular cevaplardan daha önemlidir denilebilir.

Sorgulamak ise sadece insanoğluna özgü bir yetenektir ve diğer canlılarda bu özellik yoktur. Bu durumda insanı insan yapan en önemli özellik de diyebiliriz. İnsanoğlu merak duygusu ve aşırı derecede öğrenme çabası içinde olan bir varlık olarak çok küçük yaşlardan itibaren soru sormaya başlar.

789
160
320
90
90
290
801
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.