Felsefenin merak eden, soran, araştırma yapan ve sorgulayan bir tavrın ürünü olması felsefenin hangi özelliğiyle ilgilidir

Felsefenin merak eden, soran, araştırma yapan ve sorgulayan bir tavrın ürünü olması felsefenin hangi özelliğiyle ilgilidir
Felsefenin merak eden, soran, araştırma yapan ve sorgulayan bir tavrın ürünü olması felsefenin hangi özelliğiyle ilgilidir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Felsefenin merak eden, soran, araştırma yapan ve sorgulayan bir tavrın ürünü olması felsefenin hangi özelliğiyle ilgilidir?
A) Yığılımlı ilerleme
B) Evrensel olma
C) Eleştirel olma
D) Refleksif olma

Cevap : C) Eleştirel olma
Felsefenin merak eden, soran, araştırma yapan ve sorgulayan bir tavrın ürünü olması, felsefenin "eleştirel olma" özelliğiyle ilgilidir. Eleştirel düşünce, felsefenin temel özelliklerinden biridir. Felsefe, çeşitli konuları sorgulamak, açık fikirli olmak, rasyonel düşünmek, kanıtlara dayanmak ve farklı görüşleri analiz etmek yoluyla bilgi ve anlayış arayışında eleştirel bir yaklaşım sergiler.

Eleştirel düşünce, felsefenin merak ve sorgulama temelinde yatan önemli bir yönüdür. Felsefede, doğru ve yanlış düşüncelerin eleştirilmesi, argümanların analiz edilmesi ve akılcı sonuçlara ulaşma çabası, eleştirel düşünceyi vurgular. Bu özellik, felsefeyi diğer bilim ve disiplinlerden ayıran önemli bir farklılıktır.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.