Felsefi düşüncenin gelişmesinde doğal ve toplumsal şartların etkisi var mıdır

Felsefi düşüncenin gelişmesinde doğal ve toplumsal şartların etkisi var mıdır
Felsefi düşüncenin gelişmesinde doğal ve toplumsal şartların etkisi var mıdır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Felsefi düşüncenin gelişmesinde doğal ve toplumsal şartların etkisi vardır.

Felsefeyi etkileyen doğal şartlar

  • Yunan medeniyetinin Ege kıyılarında kurulu olması nedeni ile deniz ve ormanın birleşim ile ortaya çıkan iç rahatlatıcı mekanlar dönemin insanların daha meditatif düşünce ortamına sahip olmasını sağlamıştır.
  • Yunan insanlarının doğuştan meraklı olması felsefenin oluşmasını sağlamıştır. Örneğin aynı dönemde doğa bilimlerinde gelişen Mısır medeniyeti düşünce açısından eksik kaldığı ve analitik olarak kendilerini geliştirdikleri için felsefe Yunan Medeniyeti'nde başlamıştır.

Felsefeyi etkileyen toplumsal şartlar

  • Yunan medeniyetinin liman ticaretinin gelişmiş olmasından dolayı halkın refah seviyesi oldukça yüksekti bu yüzden ekonomik sıkıntı yaşamadıklarından dolayı boş zamanları çoktu. Boş zamanı bol olan insanlar düşünmeye çokça fırsatları vardı.
  • Ayrıca Eski Yunan'ın bulunduğu coğrafik konum nedeni ile farklı kültürlerden insanların bir arada olma şansları yüksekti. Farklı kültürlerden farklı bilgiler edinerek kendilerini geliştiriyorlardı.

62
105
633
21
21
98
508
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.