Fenerbahçe Üniversitesi Kuruluyor

Fenerbahçe Üniversitesi Kuruluyor
Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Sarı-Lacivertli kulübün Fenerbahçe Üniversitesi için yaptığı başvuruyu kabul etti.

YÖK'ün internet sitesinden yapılan açıklamada Fenerbahçe Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfı’nın 'Fenerbahçe Üniversitesi' kurma teklifinin kabul edildiği bildirildi.

Açıklama şu şekilde:

"2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu ve bu kanuna dayanılarak çıkarılan Vakıf Yükseköğretim Kurumları Yönetmeliği çerçevesinde Fenerbahçe Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfı’nın İstanbul’da “Fenerbahçe Üniversitesi” kurulmasına ilişkin teklifi adı geçen vakıf yetkililerinin Yükseköğretim Genel Kurulunda yaptıkları sunum sonrasında uygun bulunarak
kabul edilmiştir.

Üniversitenin kuruluş kanunu TBMM Genel Kurul’dan geçtikten sonra Resmi Gazetede yayımlanmasına müteakip tüzel kişilik kazanacaktır.

Yükseköğretim Kurulu olarak, aldığımız kararın Yükseköğretimimiz, Fenerbahçe Kulübü camiası ve ülkemiz için hayırlı olmasını temenni eder, ayrıca bugün UEFA Avrupa Ligi’nde mücadele edecek olan Fenerbahçe Futbol Takımına da başarılar dileriz.."

Etiketler :
0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.