Fıkıh ilmi hangi aşamalardan geçmiştir

Fıkıh ilmi hangi aşamalardan geçmiştir
Fıkıh ilmi hangi aşamalardan geçmiştir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Fıkıh, bir konunun derinlemesine öğrenilmesi, inceliklerinin kavranması anlamına gelmektedir. Bu kapsamda mutlak olarak bilmek değil, kavrayabilmek önem kazanmaktadır. Bu kapsamda bir ezberden öte konumdadır.

Fıkıh ilminin belirli aşamaları bulunmaktadır.

  • İlk aşamada dinin bir bütün olarak kavranmasının gerekliliğine değinilmektedir. Dine ait yapıda olan ve nakledilmiş bilgiler ve dahi bu kapsamda elde edilmiş akli bilgiler fıkıh kapsamında ele alınmaktadır.
  • İkinci aşamada fıkıh ile ilim ifadeleri arasındaki ayrım ele alınmaktadır. Bu kapsamda fıkıh, kutsal kitap ve sünnet ile ilgili zihni çabayı ve bu kapsamda ulaşılan belirli sonuçları ele almaktadır. İlim ifadesi ise nakli bilgileri ifade etmektedir.
  • Üçüncü aşamadaki fıkıh ilmi dinin, ibadet ve hukuk uygulamaları doğrultusunda meydana getirdiği belirli hükümleri kaynaklarından çıkararak, bilmeyi ele almaktadır. Bu kapsamda üç aşama doğrultusunda fıkıh ilmi kapsam bakımından daralmış olsa da bunun nedeni dar kapsamda kalan oldukça önemli konuların geniş pencerede ele alınması amacı üzerinedir.

530
81
284
29
27
28
282
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.