Fil suresi ve anlamı

Fil suresi ve anlamı
Kur’an-ı Kerim mealinden Fil suresinin anlamını bulup defterinize yazınız. Fil suresi ve anlam nedir, Yüce Allah’ın Fil suresiyle bizlere vermek istediği mesaj neler olabilir yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Fil suresi, Kâfirûn suresinden sonra, Felâk suresinden önce Mekke Dönemi’nde indirilmiştir; Adını ilk ayette geçen “fil” sözcüğünden almıştır. Fillerle donanmış ordusuyla Kâbe’yi yıkmaya gelen zalim Ebrehe’nin ve ordusunun yerle bir edilmesinden bahseder.

Fil Suresi'nin okunuşu

Bismillahirrahmânirrahîm.
1- Elem tera keyfe fe'ale rabbüke biashâbilfîl
2- Elem yec'al keydehüm fî tadlîl
3- Ve ersele aleyhim tayran ebâbîl
4- Termîhim bihicâratin min siccîl
5- Fece'alehüm ke'asfin me'kûl

Fil Suresinin anlamı

1. Bilmez misin, Rabb’in fil ordusuna neler yaptı?
2. Onların planlarını başlarına geçirmedi mi?
3. Üzerlerine sürüler halinde kuşlar gönderdi.
4. O kuşlar onların üzerine gökten taş yağdırıyordu.
5. Ve böylece onları yenmiş ekin yaprakları gibi yaptı.

Sürede adı geçen fil sahipleri, hakikatın düşmanı olan süper şer güçleri temsil eder. Sürede esas verilmek istenen konulardan birisi şu ol­malı: Ebabil kuşları ile fil sahiplerinin nasıl perişan edildiği göz­ler Önüne serilerek, Allah’ın yardımının anlatılmasıdır. Hakikati temsil eden insanın, ölüm pahasına da olsa davasından vaz geçmediği bir durumda Allah’ın yardımının şu ya da bu şekil­de mutlaka geleceği, vaat edilmektedir.

432
68
104
42
40
58
232
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.