Filozofça bir tavır neyi ifade etmektedir

Filozofça bir tavır neyi ifade etmektedir
Filozofça bir tavır neyi ifade etmektedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Felsefe okumakla huyunuzun daha soylu olacağını ya da halkın ‘’Filozofça tavır’’ dediği o çok aranan tavrı kazanacağınızı da beklemeyiniz; diş ağrısına katlanmada, yaşamın güçlüklerine göğüs germede herhangi bir kimseden farkınız olmayacaktır. Filozof da herkes gibi ayakkabı bağı koptuğunda ya da treni kaçırdığında küfretmekten kendini alamaz; bir çiviye bastığında ya da dilini dişlediğinde herkes gibi o da ne duyduğu acıyı ne de kızgınlığını gizleyecektir.

Felsefe size ün, servet elde etmek ya da çalıştığınız yerde ilerlemek için yardım sağlamaz; Filozoflar yaşamlarını yoluna koymada hiç kimseden daha başarılı değillerdir. Felsefe ruhun evren üzerindeki serüveninin bir betimlemesidir. Bir kısım insanlar bu zihinsel ve spiritüel macerayı izlemede büyük zevk buluyorlar; bunlara filozof diyoruz. Onların açtıkları ışıklı yolda adım atmayı yalnız bu zevki paylaşanlara öğütleriz.

Filozofça tavır :

  • Her şey düşüncemize göre değildir
  • Bazen istemediğimiz şekiller de ortaya çıkabiliyor
  • Ama biz onları değiştiremeyiz
  • Bundan dolayı bunu kabul etmeliyiz
  • Değiştirmek elimizde değil kabullenmek anlamına gelir

62
72
33
30
213
6
302
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.