Filozoflar neden bilgiyi problem olarak ele almışlardır

Filozoflar neden bilgiyi problem olarak ele almışlardır
Filozoflar neden bilgiyi problem olarak ele almışlardır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Filozoflar bilgiyi problem olarak ele almışlardır çünkü bilgi insanların doğayı, kendilerini ve toplumları anlama çabasının önemli bir parçasıdır. Bu nedenle insanlar, doğru bilgiye nasıl ulaşılabileceği, bilginin kaynakları nelerdir, bilginin sınırları nelerdir ve bilginin değeri gibi konular hakkında cevaplar aramışlardır.

  • Filozoflar neden bilgiyi problem olarak ele almışlardır sorusu aslında tam olarak doğru bir ifade değildir. Çünkü filozoflar bilgiyi problem olarak gören kişiler değildir. aksine bilginin sevgililiğini yapan kişilerdir.
  • O zaman bu soruyu inceleyecek olursak filozoflar neden bilgiyi problem olarak ele almışlardır? Cevabımız filozoflar bilgiyi asla bir problem olarak görmemişlerdir ancak her bilgiyi sorgulamışlardır öyle ki yeri geldiğinde bilginin kendisi yani tanımı da bundan nasibini almış ve sorgulanan terimlerden biri olmuştur. Zaten felsefenin temelinde de soru sormak vardır.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.