Finlandiya'nın Helsinki Havalimanı'nda hangi yöntem kullanılarak koronavirüsün tespit edildiği pilot bir uygulama vardır    

Finlandiya'nın Helsinki Havalimanı'nda hangi yöntem kullanılarak koronavirüsün tespit edildiği pilot bir uygulama vardır    
Finlandiya'nın Helsinki Havalimanı'nda hangi yöntem kullanılarak koronavirüsün tespit edildiği pilot bir uygulama vardır     sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Finlandiya'nın Helsinki Havalimanı'nda hangi yöntem kullanılarak koronavirüsün tespit edildiği pilot bir uygulama vardır    

A- Hareketli röntgen taraması
B- Köpeğe koklatma
C- Pisuvardan idrar testi
D- Acı biber tadımı

Doğru Cevap: Köpeğe koklatma

Finlandiya'da havaalanında eğitimli köpekler Covid-19 taraması yapıyor

Finlandiya'da hassas koku eğitimli köpeklerle havalimanı yolcularına yönelik yeni tip koronavirüs (Covid-19) taraması başlatıldı. Uzmanlar, köpeklerin verdiği sonuçların PCR testlerinden daha güvenilir olduğunu iddia ediyor.

Salgınla mücadele kapsamında gerçekleştirilen bu pilot uygulama ile Helsinki-Vantaa Havalimanı'nı kullanan yolculara çarşamba gününden beri koku eğitimli köpeklerle Covid-19 taraması yapılmaya başlandı.

Yeni uygulamaya göre, gelen yolcular valizlerini aldıktan sonra bir dakika içinde sonuç veren hızlı bir Covid-19 taramasından geçiriliyor. Bu tarama narkotikle mücadelede olduğu gibi hassas koku eğitimli köpeklerle yapılıyor.

Yolcuların inisiyatifine bırakılan uygulamada, emici özelliği olan sargı beziyle boyunlarını silen yolcular sonra bezi bir kavanoza yerleştiriyor ve ardından köpek eğitmeni kavanozu duvarın diğer tarafındaki köpeğe koklatıyor. Sonuç pozitif çıktığı takdirde, yolcu havalimanındaki sağlık hizmetleri birimine gönderiliyor.

Uzmanlar, köpeğin verdiği sonuçların PCR testlerinden daha güvenilir olduğunu iddia ederken, Helsinki Üniversitesi Veterinerlik Fakültesinden Doç. Dr. Anna Hielm-Björkman, PCR testinin negatif olduğu bazı durumlarda, köpeklerin pozitif tanı koyduğu kişilerin birkaç gün sonra hastalık belirtisi gösterdiğini ifade etti.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.