Fırat, Nil ve Missisipi nehirleri kar, buz ve yağmur gibi farklı kaynaklarla beslenip, çok uzun mesafe kat ederler

Fırat, Nil ve Missisipi nehirleri kar, buz ve yağmur gibi farklı kaynaklarla beslenip, çok uzun mesafe kat ederler
Fırat, Nil ve Missisipi nehirleri kar, buz ve yağmur gibi farklı kaynaklarla beslenip, çok uzun mesafe kat ederler, bunlara karma rejimli akarsular denir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Fırat, Nil ve Missisipi nehirleri kar, buz ve yağmur gibi farklı kaynaklarla beslenip, çok uzun mesafe kat ederler. Bunlara karma rejimli akarsular denir.
Bu nehirlerin farklı kaynaklardan beslenmesinin temel sebebi aşağıdakilerden hangisidir?
A) Derin vadiler içinde akmaları
B) Farklı iklim bölgelerinden geçmeleri
C) Geçtiği yerlerde ormanların olması
D) Farklı kayaçlardan oluşan arazileri aşmaları

Cevap : B) Farklı iklim bölgelerinden geçmeleri
Fırat, Nil ve Missisipi nehirleri gibi karma rejimli akarsuların farklı kaynaklardan beslenmesinin temel sebebi, bu nehirlerin geçtikleri yerlerde farklı iklim bölgelerine sahip olmalarıdır. Farklı iklim bölgelerinden geçmeleri, bu nehirlerin beslenme kaynaklarının çeşitlenmesine ve farklı kaynaklardan su almasına neden olur. Bu durum, nehirlerin kar, buz ve yağmur gibi farklı kaynaklardan beslenerek uzun mesafeler kat etmelerini sağlar ve karma rejimli akarsular olarak adlandırılmalarına yol açar.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.