Fotosentez yapabilen bir bakteri ile öglena arasında yapısal açıdan ne gibi benzerlik ve farklılıklar vardır

Fotosentez yapabilen bir bakteri ile öglena arasında yapısal açıdan ne gibi benzerlik ve farklılıklar vardır
Fotosentez yapabilen bir bakteri ile öglena arasında yapısal açıdan ne gibi benzerlik ve farklılıklar vardır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Her ikisinde de klorofil pigmenti vardır. Fakat bu pigment bakterinin sitoplazmasında yer alırken öglenanın kloroplastında bulunur. Her ikisinde de fotosentez enzimleri bulunur.

Bakteriler prokaryot yapıda oldukları için kloroplastları yoktur. Fotosentez yapan türlerde klorofil sitoplazmada bulunur.

Mor bakteriler ve yeşil sülfür bakterileri anaerob solunum yapan fotosentetik bakterilerdir. Oksijen bu bakterilerde zehir etkisi yapar. Bundan dolayı fotosentezde H2O kullanmazlar. Hidrojen kaynağı olarak H2S veya H kullanırlar.

2
51
1
1
73
3
33
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.