Fotosentezin ışığa bağımlı reaksiyonlarının gerçekleşmemesinin fotosentez sürecini nasıl etkiler

Fotosentezin ışığa bağımlı reaksiyonlarının gerçekleşmemesinin fotosentez sürecini nasıl etkiler
Fotosentezin ışığa bağımlı reaksiyonlarının gerçekleşmemesinin fotosentez sürecini nasıl etkileyeceği konusunda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Fotosentez kompleks bir süreçtir. Bu süreçteki her bir basamak bir önceki reaksiyonu etkilemektedir. Fotosentezde meydana gelen tüm reaksiyonlar ışığa bağlı reaksiyonların gerçekleşmesi ile başlamaktadır. Işığa bağlı gerçekleşen bu süreç, ışığa bağlı reaksiyonun olmaması ile gerçekleşmez.

Fotosenztez olayı doğrudan etkilenir. Fotosentezin olmaması ürün oluşmaması anlamına gelir ve besin kaynağı da direk etkilenir. Fotosentezin karanlık reaksiyonu olarak bilinen bu süreç, gerçekleşmek için her ne kadar ışığa bağlı kalmasa da belli başlı ışık gerektiren reaksiyonların devamı ile gerçekleşir. Reaksiyon süresinde meydana gelen ışığa bağımlı olan durumda söz konusu reaksiyon gerçekleşmezse besin üretimi de gerçekleşmez.

7
1
2
1
2
3
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.