Fotosentezin ışıktan bağımsız reaksiyonlarında ışık doğrudan kullanılmaz fakat fotosentez aydınlık ortamda gerçekleşmek zorunda

Fotosentezin ışıktan bağımsız reaksiyonlarında ışık doğrudan kullanılmaz fakat fotosentez aydınlık ortamda gerçekleşmek zorunda
Fotosentezin ışıktan bağımsız reaksiyonlarında ışık doğrudan kullanılmaz fakat fotosentez aydınlık ortamda gerçekleşmek zorundadır, neden konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Fotosentezin ışıktan bağımsız reaksiyonlarında ışık doğrudan kullanılmaz fakat fotosentez aydınlık ortamda gerçekleşmek zorundadır, neden

Ödev cevabı kısaca : Işıktan bağımsız reaksiyonlar, fotosentezin ikinci aşamasını oluşturur ve stroma adı verilen kloroplast içinde gerçekleşir. Bu reaksiyonlar sırasında güneş ışığı doğrudan kullanılmaz, ancak ışığa bağımlı reaksiyonlar tarafından üretilen ATP ve NADPH gibi ürünlerin enerjisi kullanılır.

Işıktan bağımsız reaksiyonlar, şeker moleküllerinin üretildiği ve CO2'nin organik bileşenlere dönüştürüldüğü aşamadır. Bu reaksiyonlar, glikoz ve diğer organik bileşenlerin sentezlenmesini sağlar. Işıktan bağımsız reaksiyonlar, ışığa bağımlı reaksiyonlar tarafından sağlanan enerji ve diğer moleküler bileşenler olmadan gerçekleşemez. Bu nedenle, fotosentezin bütünü, ışıktan bağımsız reaksiyonlar da dahil olmak üzere, aydınlık bir ortamda gerçekleşir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.